Конкурс за доделу награде за професионалну изврсност -Предводник/Предводница-, Удружење Фулбрајтових стипендиста Србије, пријава до 19.03.2018.

Удружење Фулбрајтових стипендиста Србије, већ трећу годину, расписује конкурс за доделу награде за професионалну изврсност „Предводник/Предводница“ 2018. Награда се додељује за изузетно научно или професионално достигнуће или оно које је допринело некој позитивној друштвеној промени током 2017. године, у Србији или свету. Конкурс је отворен до понедељка, 19. марта 2018. године.

Кандидати за награду могу бити сви који имају држављанство Србије, могу бити кандидовани индивидуално, или као група која дели заслуге. Награда се додељује за изузетно научно или професионално достигнуће или оно које је допринело некој позитивној друштвеној промени током 2017. године, у Србији или свету.

Награда се не додељује правним лицима (организацијама, факултетима, институтима, фирмама, и сл.), већ искључиво појединцима или групи појединаца који деле заслуге.

Основни критеријуми или мерила за доделу награде су новина и оригиналност достигнућа за науку и истраживање, утицај на развој научноистраживачке и професионалне делатности, признатост и препознатљивост достигнућа у научноистраживачкој или професионалној заједници, исказано лидерство, алтруизам, позитиван утицај достигућа на друштво у целини, актуелност и остварљивост промене у професији или друштву коју достигнуће доноси, као и у коликој мери оно мотивише друге на деловање и стваралаштво.

http://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=865


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести