Посета компаније PwC Математичком факултету, 27.04.2017.

PwC (PricewaterhouseCoopers) Србија: Улога математичара и информатичара у ревизорским пословима

Предавачи: Бранко Суботић, Ана Лапчевић, Катарина Сокић и Јелена Љубоја

Четвртак 27.04.2017.
17:00 - 18:00
Сала 844/V

Апстракт:
У данашњем пословном свету ИТ системи и системи финансијског извештавања постају све сложенији и организације се све више ослањају на информације које се генеришу путем тих система и процеса. Осим поменутог, нова законска регулатива у великом броју земаља се све више бави интерним контролама те често захтева независно, објективно уверавање у погледу њихове ефикасности. Пројекат,  документација и функционисање система интерних контрола кључни су за потребе обезбеђивања тачности и правовремености информација које се користе у процесу финансијског извештавања и управљачког  одлучивања. Консултанти у ИТ ревизији пружају клијентима уверавање да су њихови системи, процеси и процедуре управљања ризицима успешни у условима добро контролисаног окружења од стране предузећа.

Студенти ће имати прилику да сазнају шта ИТ и ревизија актуарских обрачуна подразумевају и како изгледају процеси и методологија која се користи у PwC-у.

Сарадници у ИТ ревизији и актуарству, Бранко Суботић, Ана Лапчевић, Катарина Сокић и Јелена Љубоја, приближиће публици како изгледа радити у овом сектору. Осим тога, заинтересовани ће имати прилику да се информишу о процесу селекције и начину на који могу да се пријаве за отворене позиције.

Предавање ће бити одржано у духу отворене дискусије и разговора са студентима, а тежња је да се у току разговора посебно обрати пажња на следеће области:

- Улога математичара и статистичара у ревизији
- Примери из праксе ревизорских анализа над великим обимом података (Big Data)
- Искуства ревизора из практикантског аспекта и свакодневног пословања
- Селекција кандидата и организација праксе

Тема предавања је улога математичара и информатичара у ревизорским пословима, тако да је презентација првенствено намењена студентима завршних година на модулу Статистика, актуарска и финансијска математика, као и студентима Рачунарства и Теоријске математике.

Презентација има за циљ да студенте упозна са начином на који је организована пракса у сектору ИТ ревизије и актуарства.

Компанија PricewaterhouseCoopers је део такозване “велике четворке“ ревизорских кућа и једна од највећих компанија у пружању услуга ревизије, пореско-саветодавних и пословно-саветодавних услуга. На територији Србије PwC тренутно запошљава близу 200 домаћих и иностраних стручњака, а мисија компаније је да привуку младе и амбициозне студенте и дипломце који желе да се професионално развијају у областима ревизије и пословног саветовања.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести