Исходи учења на "наставничким" факултетима, Нови Сад 28.јануар 2010.

Темпус канцеларија и Тим стручњака за реформу високог образовања за Србију организују једнодневни семинар под називом Исходи учења на "наставничким факултетима", који се организује као прва од активности у радном плану Тима стручњака за реформу високог образовања у 2010 години.

Семинар се организује у четвртак 28.01.2010. на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду, амфитеатар 2, Департман за биологију и екологију, Трг Доситеја Обрадовића 2 (поред централне плаве зграде) у периоду од 10.30h до 16.30h. (програм је у прилогу)

Циљ семинара:

Познато је да у Србији постоје значајне разлике у структури студијских програма путем којих се образују они који могу да предају у основим и средњим школама.  Стога је један овакав семинар добра прилика да се о тој теми разговара као и да се упореде искуства после недавно завршеног првог круга акредитације "наставничких" програма.

Такође се сматра корисним да се искуства колега из Србије упореде са приступом који заговарају неке друге европске земље у погледу наставничких професија. Сходно томе, један од учесника и предавача на семинару биће Др. Terence Clifford Amos са Универзитета Кентербури у Великој Британији, експерт у области реформе високог образовања.

У уводном излагању, своја запажања о поменутој теми, из перспективе члана Комисије за акредитацију и обезбеђивање квалитета представиће Проф. Вера Дондур.

Како би резултати семинара имали конкретнију корист за све учеснике, биће представљени и примери дефинисања исхода учења за неколико предмета у овој области.

Због учешћа колеге из Велике Британије, радни језик семинара биће енглески.

Семинар је отворен за све наставнике и сараднике у настави са циљних факултета. Не постоје трошкови котизације. Организатор, нажалост не може сносити трошкове пута.

Молимо Вас да учешће потврдите на мејл office@tempus.ac.rs до 27.01.2010. године.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести