Danubius Young Scientist Award, rok za prijavu 15. april 2024.

Austrijsko savezno ministarstvo za nauku, istraživanje i privredu i Institut za Dunavsku regiju i Centralnu Evropu i ove godine dodeljuje Danubius Young Scientist Award https://www.bg.ac.rs/danubius-young-scientist-award-2024/.

Predviđeno je 14 nagrada za po jednog mladog naučnika/naučnicu iz po jedne zemlje članice Evropske strategije za Dunavsku regiju: Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Mađarske, Moldavije, Nemačke, Slovenije, Rumunije, Slovačke, Srbije i Ukrajine. Nagrada iznosi 1.350,00 EUR po dobitniku/dobitnici. U ovoj godini, na konkurs se mogu prijaviti svi kandidati koji su završili doktorske ili master studije nakon 1. januara 2019. godine.
Više informacija o uslovima  konkursa može se naći na stranici
https://www.idm.at/activities/awards/danubius-young-scientist-award/
 
Prijave se mogu podneti isključivo u elektronskom formatu na adresu nauka[at]rect.bg.ac.rs do 15. aprila 2024. godine. Kandidata/kandidatkinju predlaže njegova/njena matična članica Univerziteta u Beogradu: fakultet ili institut. Prijave moraju biti na engleskom i u elektronskom formatu. Prijave poslate direktno Dunavskoj rektorskoj konferenciji neće biti razmatrane.
Molimo zainteresovane kandidate da do 10. aprila pošalju mejlom prijavu prof. Dragani Ilić (dragana.ilic[at]matf.bg.ac.rs) i prof. Zorici Stanimirović (zorica.stanimirovic[at]matf.bg.ac.rs).
 
Žiri Univerziteta u Beogradu će razmotriti prispele prijave sa fakulteta i instituta i proslediti pet najboljih radova sa različitih jedinica Univerziteta u Beogradu međunarodnom žiriju koji će doneti konačnu odluku. Najviše rangirani kandidat iz svake zemlje EU strategije za Dunavsku regiju će biti dobitnik ili dobitnica nagrade.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.