Odbrana doktorske disertacije Jelene Ivanović

Odbrana doktorske disertacije Jelene Ivanović: „Koherencija i prosti politopi“, biće održana u sredu 30.09.2020. godine, u 13.00 časova u sali 706.

detaljnije

Nastava u jesenjem semestru školske 2020/21. godine

Nastava na Matematičkom fakultetu u prvom semestru školske 2020/21. godine održavaće se onlajn, uz mogućnost kombinovanja sa klasičnom organizacijom nastave, prema rasporedu časova i uz poštovanje svih preporučenih mera zdravstvene zaštite.

Nastava za studente prve godine počinje u ponedeljak 5. oktobra 2020. godine. Prijem studenata prve godine biće održan u četvrtak 1. oktobra 2020 u 11.00 na platou ispred ulaza na Matematički fakultet (gde je vršena prozivka za upis). Studentima će se obratiti članovi Uprave i predstavnici stručnih službi. U petak 2. oktobra 2020. godine biće održan probni čas na daljinu. Detaljnija obaveštenja o probnom času, studenti prve godine će dobiti 30. septembra 2020. godine na svoje e-adrese kojima su se registrovali za onlajn upis.

Nastava za studente viših godina osnovnih i master studija počinje u ponedeljak 12. oktobra 2020. godine.

Postojaće mogućnost da se nastava na daljinu organizuje i u fakultetskim učionicama. U tim slučajevima, časovima mogu da prisustvuju i studenti, i to isključivo po dogovoru sa nastavnikom ili prema rasporedu koji nastavnik odredi. Za grupe sa malim brojem studenata, može se organizovati i klasična nastava, u skladu sa prethodnim dogovorom između nastavnika i studenata.

Tehnička uputstva o onlajn nastavi dostupna su na http://alas.matf.bg.ac.rs/?cont=manuals

Detaljnije informacije biće naknadno objavljene.

detaljnije

Obaveštenje o raspisivanju konkursa-septembar (2) 2020 - 8 dana

Detaljnije

detaljnije

Obaveštenje o raspisivanju konkursa-septembar (2) 2020 - dopuna

Detaljnije

detaljnije

Obaveštenje o raspisivanju konkursa-septembar (2) 2020.

Detaljnije

detaljnije

Seminar Katedre za računarstvo i informatiku, 11. septembar 2020.

Naredni sastanak Seminara biće održan u petak, 11. septembra 2020. u prostorijama Matematičkog fakulteta u ulici Svetog Nikole 39 (najverovatnije u sali 225) sa početkom u 18 časova.

U okviru sastanka Seminara, biće predstavljena predlog teme doktorske disertacije kolege Aleksandra Janjića. Naslov teme je "Probabilistička algebra i fazi klasifikacija u fazi relacionim bazama podataka zasnovanim na relaciji blizine".

Više detalja možete pronaći na http://computing.matf.bg.ac.rs/

detaljnije

Spisak tema master radova odobrenih na 373. sednici NNV-a (elektronskoj sednici) održanoj 04.09.2020. godine

Detaljnije

detaljnije

Stipendije japanske ITO fondacije za školsku 2021/22. godinu

Univerzitet u Beogradu je dobio na raspolaganje jednu studentsku stipendiju japanske Fondacije ITO za školsku 2021/22. godinu. Osnovni uslovi  su sledeći:

  • Kandidat mora biti nominovan od strane Univerziteta u Beogradu;
  • Kandidat mora biti državljanin Republike  Srbije;
  • Kandidat  može da započne nastavu na odgovarajućoj instituciju u Japanu (kao student ili istraživač na poslediplomskom nivou), od jeseni 2021. godine i u Japanu provede minimum godinu dana;
  • Oblast istraživanja nije ograničena;
  • Kandidat mora imati visok uspeh na studijama i visoke lične kvalitete, kao i potrebu za finansijskom pomoći;
  • Kandidat mora po dolasku u Japan prisustvovati orijentacionom sastanku, kao korisnik stipendije ITO fondacije.


Poželjno je da kandidat u određenom stepenu ("to some degree") govori i čita japanski. Sa kandidatima koji uđu u uži izbor biće organizovan razgovor, kako bi Univerzitet u Beogradu odlučio o nominaciji.

Imajući u vidu pandemiju izazvanu virusom korona, Vlada Japana može uvesti posebna ograničenja kada je u pitanju putovanje u Japan. ITO fondacija ne daje finansijsku podršku za studiranje na daljinu, izabrani kandidati moraju svoju stipendiju realizovati u Japanu.

Detaljnije informacije o stipendiji

Prijavni formular

Predlog sadržaja aktivnosti

Informacije o ITO stipendiji dostupne su i na sajtu Univerziteta u Beogradu

http://www.bg.ac.rs/sr/saradnja/stipendije-konkursi.php.

Krajnji rok za dostavljanje kompletne konkursne dokumentacije je 18. septembar 2020. godine.

Dokumentaciju, uz odgovarajuće propratno pismo u kome su navedeni kontakt podaci kandidata, treba dostaviti na adresu: Univerzitet u Beogradu, Studentski trg 1, 11000 Beograd.

S obzirom da se sva dokumentacija šalje u Japan, neophodno je da ona bude prevedena na engleski jezik od strane sudskog tumača.

Kontakt osoba na Univerzitetu u Beogradu:

Ljubica Dimitrijević
Sektor za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju
tel:011/3207455, email: stamlj@rect.bg.ac.rs

detaljnije

Predstavljanje izveštaja o urađenoj doktorskoj disertaciji kandidata Milana Lazarevića, 28.08.2020. godine.

Predstavljanje izveštaja o urađenoj doktorskoj disertaciji „NEJEDNAKOSTI KOŠI-ŠVARCA I GRIS-LANDAUA ZA ELEMENTARNE OPERATORE I TRANSFORMERE TIPA UNUTRAŠNjEG PROIZVODA NA Q I Q* IDEALIMA KOMPAKTNIH OPERATORA“, kandidata Milana Lazarevića biće održano u petak, 28.08.2020. godine u sali 706 sa početkom u 12.00 časova.

detaljnije

Milan Lazarević, dorađena verzija izveštaja Komisije

Detaljnije

detaljnije