Seminar za veštačku inteligenciju, 27. mart 2024.

Naredni sastanak Seminara biće održan onlajn u sredu, 27. marta 2024. sa početkom u 19 časova.
 
Predavači: Andreja Tepavčević, Matematički institut SANU, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Ivana Štajner-Papuga, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu
 
Naslov predavanja: NAPREDNE TEHNIKE MATEMATIČKE AGREGACIJE I APROKSIMATIVNOG REŠAVANjA JEDNAČINA U DIGITALNIM OPERACIONIM ISTRAŽIVANjIMA (AT MATADOR)
 
Apstrakt:
Na ovom predavanju biće izloženi ciljevi i početni rezultati projekta AT MATADOR koji je odobren u programu PRIZMA Fonda za nauku Republike Srbije. Cilj projekta je  razvoj i istraživanje novih tehnika u savremenim matematičkim oblastima koje uključuju operatore agregacije i rešavanje aproksimativnih jednačina.  Tehnike koje se koriste potiču iz matematičkih struktura sa novim procedurama zasnovanim na savremenim matematičkim alatima iz teorije fazi skupova i teorije donošenja odluka, kao što su operatori agregacije, fazi mere i fazi relacione jednačine. Koriste se algebarske strukture prilagođene problemima kojima se bavimo, sa posebnim osvrtom na rešavanje problema u digitalnoj forenzici. Početni rezultati koji su dobijeni su rešavanje novih tipova relacionih jednačina, karakterizacija i klasifikacija P-skupova, kao i dalje ispitivanje funkcija korisnosti zasnovanih na uzajamno distributivnim parovima operatora agregacije, pri čemu je akcenat na operatorima agregacije sa anihilatorom.
 
Istraživanje sprovedeno uz podršku Fonda za nauku Republike Srbije, BROJ PROJEKTA 6565, Napredne tehnike matematičke agregacije i aproksimativnog rešavanja jednačina u digitalnim operacionim istraživanjima AT-MATADOR.
 

Napomena: Registraciona forma za učešće na Seminaru je dostupna na linku:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/CW5nJWDSEZDj7p32p

Ukoliko želite samo da pratite predavanje bez mogućnosti aktivnog učešća, prenos je dostupan na linku:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/4LNW8WtML7rLKojoz



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.