Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 27. novembar 2018.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 27. novembra 2018. u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14:15.

Predavač: Aleksandar Stokić, Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu, Srbija, i Narodna biblioteka Doboj, Republika Srpska

Naslov predavanja: UPRAVLjANjE ODNOSIMA SA KLIJENTIMA U ELEKTRONSKOM POSLOVANjU PAMETNIH BIBLIOTEKA

Apstrakt:
Predmet istraživanja je upravljanje odnosima s klijentima (engl. customer relationship management - CRM) u elektronskom poslovanju pametnih biblioteka. Glavni problem koji se razmatra u radu odnosi se na ispitivanje mogućnosti integracije sistema za upravljanje odnosima s klijentima u integrisani bibliotečki sistem kao jedan od metoda za unapređenje komunikacije biblioteke s korisnicima bibliotečkih usluga i poslovnim partnerima. U cilju implementacije CRM modela, koji je prilagođen bibliotekama zemalja u razvoju, biće predstavljen CRM model zasnovan na aplikacijama otvorenog kôda. U eksperimentalnom delu istraživanja ispitana je primena CRM koncepta i pametnih tehnologija u bibliotekama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao i spremnost bibliotekara da prihvate upotrebu ovih tehnologija u cilju unapređenja odnosa s korisnicima. Dobijeni rezultati potvrdili su glavnu hipotezu da se integracijom sistema za upravljanje odnosima s klijentima u elektronskom poslovanju pametnih biblioteka poboljšavaju performanse bibliotečkog poslovanja, usklađuju se bibliotečke aktivnosti i unapređuje komunikacija s korisnicima bibliotečkih usluga.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.