Занимљивости

...о нама

     2018.

Шта нам кажу нова истраживања? Како би могао да изгледа живот  ван Земље? Које све теорије завера постоје у вези са тим и зашто? Како би изгледао сусрет са нашим свемирским комшијама? Све то упитаћемо професора др Анђелку Ковачевић, шефа Катедре за астрономију Математичког факултета у Београду.

58. емисија Студио знања, РТС

     2017.

Михаило Мартиновић, доктор астрономских наука (докторирао под заједничким менторством (co-tutelle) Школе докторских студија астрономије и астрофизике, Париска опсерваторија, смер: Астрономија и астрофизика и Универзитета у Београду, Математички факултет, смер: Астрономија и астрофизика) победник је у области образовања и науке на другом националног конкурсу „Youth Heroes” који је покренула EXITФондација у сарадњи са компанијом НИС, чиме је Србија добила нову генерацију младих хероја.
Циљ конкурса је да се успешни млади људи представе јавности и промовишу, како би постали инспирација, понос и узор за генерације које долазе.

Детаљне информације
Пријава Михаила Мартиновића

 

Студенти треће године Математичког факултета, Жељко Шевић, Марко Јовановић, Лука Живановић и Владимир Симоновски, освојили су друго место, у конкуренцији од 38 тимова, на такмичењу Beyond hackathon, одржаном у Атини од 17. до 19. марта 2017.

Детаљније     2016.

Тандем за десетке - Даница Косановић и Димитрије Шпадијер, студенти генерације Математичког факултета, Вечерње новости онлајн/Репортаже/Таленти, 16.10.2016.

Српски научници на звезданим стазама
Преузето са сајта Б92, секција Наука

Студенти Математичког и Електротехничког факултета Универзитета у Београду направили апликацију о којој се прича... РТС Магазин/Технологија

Иза апликације Флегифај (Flagify) помоћу које је у целом свету на друштвеним мрежама исказивано саосећање са жртвама терористичких напада у Белгији, Кенији и Турској, стоје шесторица студената ЕТФ-а и Математичког факултета у Београду.
РТС интернет портал

Емисија "Сутра сам ја"
РТС Образовно-научни програм, званични Јутјуб канал

Изложба "Енигма. Дешифровати победу", хол РТС-а
Улога математике у историји Европе

     2015.

Међународна година светлости

     2014.

Националне стипендије За жене у науци
Успех нашег доцента др Драгане Илић

     2012.

О студентима информационих технологија 

НАСА плаћа пројекте нашег астрофизичара
Астрофизичар Матија Ћук

     2011.

Запажени студенти
Бојана Милошевић  
Нина Радојичић

     2009.

Запажени студенти
Јована Ђуретић 
Милица Макрагић

     2008.

Студенти Математичког факултета освојили четири медаље на међународном такмичењу у Бугарској
Честитке поводом успеха наших студената
Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести