Семинар за рачунарство и примењену математику, 18. фебруар 2014.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 18. фебруара 2014, са почетком у 14:15 часова у сали 301ф, Математичког института САНУ.

Предавач: Милош Љубојевић, Јавна установа Академска и истраживачка мрежа Републике Српске, Бања Лука, Босна и Херцеговина

Наслов предавања: МОДЕЛОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ДОЖИВЉАЈА ЛИНЕАРНИХ ИНТЕРНЕТ ВИДЕО САДРЖАЈА

Садржај: Тема истраживања је моделовање квалитета доживљаја линеарних Интернет видео садржаја, усклађено са техничко-технолошким и пословним захтевима Интернет видео оглашавања. Идентификовани су чиниоци који утичу на ефикасност оглашавања и перцепцију конзумираног садржаја, и испитиван је њихов утицај на квалитет доживљаја корисника (Quality of Experience-QoE). У оквиру истраживања, предложена је нова методологија за процену квалитета доживљаја линеарних In-stream видео огласа. У складу са њом предложен је модел за дизајнирање огласа који омогућује оптималан однос између нивоа квалитета доживљаја корисника и пласирања огласа са циљем побољшања ефикасности огласне кампање. Тиме је уведен приступ анализе ефикасности оглашавања са становишта побољшања квалитета доживљаја.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести