Семинар за рачунарство и примењену математику, 19. новембар 2013.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 19. новембра 2013. са почетком у 14:15 у сали 301ф Математичког института САНУ.

Предавач: Синиша Влајић, Илија Антовић, Душан Савић, Војислав Станојевић, Милош Милић, Факултет организационих наука

Наслов предавања: ПОВЕЋАЊЕ ТРАНСПАРЕНТНОСТИ ПОДАТАКА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА СРБИЈЕ У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА ФУНКЦИОНИСАЊА ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА У ЦЕЛИНИ

Садржај: Анализа нивоа доступности јавних података здравствених установа указала је на потребу за идентификовањем скупа података од јавног значаја које здравствене установе на дневном нивоу морају учинити доступим јавности.

Предмет овог предавања је значај транспарентности и функционалног обједињавања ових података на дневном нивоу у циљу унапређења функционисања здравственог система у целини.

Представићемо резултате пројеката које смо реализовали за потребе РФЗО који грађанима обезбеђују доступност података за сваку здравствену установу у форми web сајта, као и централизацију података у циљу пословне анализе РФЗО-а.

Поред основних података о установи на дневном нивоу се објављују подаци о финансијском извештају, расположивости болничких постеља, опреме, операционих сала, возила итд.

Такође, омогућен је преглед стања лекова у свим апотекарским установама по свим апотекама у Србији, као и претрага стања сваког лека и проналажење апотека које имају на стању тражене лекове, а најближе су тренутној локацији корисника.

Реализацијом пројеката РФЗО је добио алат који омогућава ефикасније управљање, боље механизме контроле што за последицу, поред смањења корупције и уштеда у пословању, има подизање нивоа квалитета услуга здравственог осигурања.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести