Satnica dolazaka kandidata na prozivku za upis na osnovne akademske studije

Objavljena je satnica dolazaka kandidata na prozivku za upis na osnovne akademske studije. Molimo vas da je pročitate i ispoštujete svoj termin.


Upis će biti održan 4. i 5. jula 2023. godine  po konačnoj rang listi koja će biti objavljena 3. jula 2023. godine do 18.00 časova.
Prilikom dolaska na upis potrebno je:

  • doneti popunjen indeks u skladu sa uputstvom. Indeks je moguće kupiti i popuniti na Fakultetu.

  • doneti dve iste fotografije formata 3,5 h 4,5 centimetra i  jednu istu takvu fotografiju u elektronskom obliku (pod elektronskim oblikom podrazumeva se fotografija u jpg ili png formatu (600 dpi) ) dodati na portal Veb prijave u delu ,,Prilaganje potrebnih dokumenata i pregled priloženih”.

Upis će biti sproveden kroz nekoliko koraka:

    1. Prozivka – održava se u zgradi Matematičkog fakulteta, Studentski trg 16, IV sprat, sala 706.

Na prozivci (prema unapred definisanoj satnici)  kandidat bira:  studijski program  i odgovarajući modul na kome ima slobodnih mesta. Tom prilikom se određuje status kandidata (budžet ili samofinansiranje) i rezerviše mesto (za kandidata).
Rezervacija mesta u dodeljenom statusu traje 60 minuta i za to vreme kandidat bi trebalo da se upiše. Ako se kandidat ne upiše u tom vremenskom periodu, rezervacija se briše i kandidat gubi mogućnost upisa na prethodno izabrani studijski program i modul. U tom slučaju kandidat se može vratiti na prozivku – ako je prozivka još aktuelna. Sat vremena je dovoljno vremena za sve korake koji slede do upisa.

     2.  Uplata troškova upisa i školarine

Prilikom popunjavanja uplatnice podsećamo sve kandidate da obavezno unesu model plaćanja 97 i poziv na broj koji su dobili prilikom prijavljivanja na konkurs, i mogu ga u svakom trenutku videti u veb prijavi u delu ,,Vaša lista poziva na broj - Jun 2023" - Školarina pri upisu.

Kandidati koji prethodno nisu izvršili odgovarajuće uplate (za troškove upisa 1000,00 rsd, univerzitetsku taksu 100,00 rsd i za samofinansirajuće studente prva rata školarine u iznosu od 40.000,00 rsd) moći će to da urade na blagajni Fakulteta (uz proviziju od 2%.), koja će za potrebe upisa biti u sali 718, IV sprat. Kartice se ne primaju na blagajni Fakulteta.

     3. Provera dokumenata za upis i upis - sala 718, IV sprat

Nakon rezervacije studijskog programam i modula i eventualne uplate na blagajni Fakulteta vrši se provera dokumenata, uplatnica i ispravnost popunjenog indeksa.

     4. Preuzimanje indeksa  –  sala 710, IV sprat
Posle završenog upisa, kandidati preuzimaju indekse ispred kancelarije.

Više detalja o potrebnim dokumentima možete pronaći na sajtu https://upis.matf.bg.ac.rs/



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.