Пројекат "Буди Вип студент"

Пројекат подржавају Министарство за телекомуникације и информационо друштво, Универзитети, факултети и велики број
студентских организација. Вип мобиле у нову генерацију Вип студената инвестира 150.000 евра
 
Компанија Вип мобиле покренула је конкурс за другу генерацију учесника у јединственом пројекту друштвене корпоративнеодговорности “Буди Вип студент“, са циљем да поново инвестира у талентоване студенте који желе професионално да се усавршавају у индустрији телекомуникација. Право учешћа на конкурсу “Буди Вип студент”  имају редовни студенти завршних година основних студија Електротехни ког (Техни ког), Математи ког, Саобра ајног, Економског, Машинског и Факултета организационих наука Универзитета у Београду и сродних факултета државних Универзитета у  Нишу, Новом Саду и Крагујевцу, са просе ном оценом 8 и више и одли ним знањем енглеског језика и рада на ра унару.  
 
Због одли них резултата прошлогодишњег пројекта, Вип мобиле и ове године бира 20 Вип стипендиста који  е добити вредне  награде – школарину за прву годину дипломских академских студија на матичном факултету, двомесечну плаћену радну праксу у Випу, посету централи мобилком аустриа групе и Телекома Аустрија у Бе у, менторство менаџера компаније у даљем образовању и професионалном усавршавању, стру на предавања у оквиру „Вип клуба“ и бесплатне Вип мобилне телефоне и картице.
 
Прва фаза пројекта почела је 11. новембра и траја е до 15. децембра 2008. Кандидати су у обавези да посаљу ЦВ и одговоре на питања „Зашто мислиш да си баш ти 1 од 20 Вип студената?”, „Да ли је за тебе Србија земља могу ности и због  ега? ” и „Шта је твој професионални циљ?”. У други круг пролази 80 студената, који  е бити у обавези да напишу есеј на тему из области телекомуникација. У тре и, завршни круг, пролази 40 студената. Након индивидуалних интервјуа и оцене рада на вежбама и „студијама слу аја”, стру ни жири  е, по етком априла, одабрати 20 Вип стипендиста.
 
За избор кандидата, кроз све три фазе, задужен је жири који  ине стру њаци компаније Вип мобиле на  елу са Александром Шперлом,председник УО компаније, др Александар Нешкови  са Електротехни ког факултета, као и доц. Гаљина Огњанов са Економског факултета у Београду.

Звани ни партнери компаније Вип мобиле у пројекту "Буди Вип студент" су, поред Министарства за телекомуникације и информационо друштво, и Универзитети и факултети  ији студенти имају право у еш а у пројекту и бројне студентске организације. Интернет медијски партнер пројекта је Знање Инфостуд.
 
Све информације о пројекту и формуларе за пријављивање студенти могу преузети на сајту www.jasamvip.com. Пријављивање је поцело 11. новембра.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести