Прослава рођендана Creative commons

Поводом шестог рођендана "Creative commons", у понедељак, 15. децембра на Математичком факултету у Београду, одрзаће се догађај посвећен слободном софтверу и слободној научној, образовној, уметничкој и медијској продукцији.

Поводом шестогодишњице постојања међународног пројекта "Creative Commons" и слободних правних стандарда размене научних, образовних, уметничких и медијских садржаја Creative Commons лиценци, које су, до сада, имплементиране у 50 националних правних система, одржаће се серија догађаја у различитим деловима света.

Прослави рођендана придружили су се и "Creative Commons" Србије, Викимедија Србије, и Мрежа за слободни софтвер Србије, који тим поводом организују, на Математичком факултету (ПМФ), презентацију и дебату на тему "Слободне лиценце - правни основ слободне културе, слободног софтвера и слободног знања".

Уводно предавање - о слободној култури - одржаће Владимир Јерић, Цреативе Цоммонс Сербиа public lead.

После Јерића, реч ће преузети Иван Јелић (Мрежа за слободни софтвер Србије), који ће говорити о слободном софтверу.

У овом догађају учествоваће још и Невенка Антић (Creative Commons Serbia legal lead, copyright i copyleft), Драган Сатарић (Викимедија Србије), Ђорђе Стакић (ПМФ, Викимедија Србије), и Владан Јеремић (Creative Commons Serbia).

Догађај почиње 18 часова, а предавања ће се одржавати у сали бр. 718 на IV спрату ПМФ-а.


  • tool
  • 19. Децембар, 2009

научили

Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести