Екипе студената Математичког факултета најбоље на укупном пласману на Приматијади 2022.

На овогодишњој Приматијади, спортско-научног такмичења Природно-математичких факултета балканских земаља одржаног у Будви, студенти Математичког факултета били су најбољи у коначном пласману и освојили су бројне медаље. То је било шест незаборавних дана пуних борбе, тимског такмичарског духа и лепог дружења.

Пласман Математичког факултета женском делу такмичења је следећи:

Прво место: кошарка, одбојка и стони тенис;
Друго место: фудбал и шах;
Треће место: рукомет.

Пласман Математичког факултета у мушком делу такмичења је следећи:

Прво место: кошарка, шах и стони тенис;
Друго место: одбојка;
Треће место: рукомет и фудбал.

Што се тиче научних радова, студенти са Математичког факултета били су првопласирани.

Поред Математичког факултета, учествовале су и колеге и из других градова и региона који су се некад борили против нас, а некад и навијали: ПМФ Крагујевац, ПМФ Подгорица, ПМФ Бања Лука, ПМФ Косовска Митровица, ПМФ Скопље и Биолошки, као и Географски и Физички факултети из Београда.


ВИШЕ О ПРИМАТИЈАДИ

Приматијада је догађај који се одржава једном годишње већ четрдесет шест година уназад и успешно окупља сваке године између хиљаду и хиљаду и по учесника.

Главни циљеви Приматијаде су размена искустава међу студентима различитих земаља, као и презентовање научних радова. Што се тиче спортског дела такмичења, постоје категорије у фудбалу, рукомету, кошарци, одбојци, шаху, стоном тенису итд. Са друге стране,  научни део подељен је на области физике, хемије, математике, информатике, биологије и географије.

Фотографије можете погледати овде.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести