Позив за обављање летње праксе у оквиру Народне банке Србије

Народна банка Србије традиционално организује праксу како би студентима приближила рад централне банке као институције од чијег пословања зависи стабилност финансијског система и како би их упознала с разноврсним функцијама које обавља. Поред тога, студенти ће имати прилику да у пракси примене теоријска знања и стекну пословно искуство у области централног банкарства.

Пракса ће се обављати од 1. јула до 31. августа 2021. године, а намењена је  студентима треће, четврте или пете године студија који студирају на високошколским установама акредитованим од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета, а који ће завршетком студија остварити најмање 240, односно 300 ЕСПБ бодова.

Уколико желите да стекнете практична стручна знања и искуство, а мотивисани сте да се кроз двомесечну праксу и осмочасовно радно време непосредно упознате с пословањем Народне банке Србије, потребно је да Дирекцији за људске ресурсе и организациона питања путем имејла letnja.praksa@nbs.rs или поштом, односно лично на адресу Београд, Краља Петра 12, с назнаком „За летњу праксу“, доставите следеће:

  • биографију и мотивационо писмо,
  • оригинално уверење, односно потврду високошколске установе с подацима о години студија и просечној оцени, односно успеху оствареном у току студија (преведену на српски језик, за студенте из иностранства) – не старију од месец дана,
  • уверење о држављанству Републике Србије.

Рок за пријављивање је 21. мај 2021. године, након чега ће бити организована селекција пријављених кандидата који испуњавају основне услове.

Више информација можете пронаћи у оквиру документа Позив за обављање летње праксе 2021.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести