Вебинар - Управљање истраживачким подацима, 9. март 2021.

Универзитет у Београду уз подршку Секретаријата Европског облака за отворену науку (енгл. European Open Science Cloud, EOSC), организује вебинар на тему управљања отвореним истраживачким  подацима. Вебинар ће бити одржан 9. марта 2021. године у периоду од 10 до 15 часова. Учешће је бесплатно, али је регистрација обавезна.

Управљање истраживачким подацима (енг. Research Data Management) је  тема са којом се истраживачи у Србији све чешће срећу - пре свега у оквиру пројеката које финансира Европска комисија, а сада и конкурсима Фонда за науку Републике Србије. Управљање истраживачким подацима захтева одговарајуће ресурсе, знања и вештине које смо развијали у оквиру пројекта.

Вебинар је намењен истраживачима, библиотекарима и доносиоцима одлука у земљама Западног Балкана, али и осталима које занима отворена наука, отворени истраживачки подаци и управљање  отвореним истраживачким подацима.

На вебинару ће бити представљени резултати пројекта „Boosting EOSC  readiness: Creating a scalable model for capacity building in RDM“, који реализује УБ у сарањи са EOSC.

Агенду можете погледати на следећем линку
https://rdm.open.ac.rs/index.php/vesti/17-vesti/57-serbia-rdm-vebinar

Регистрација је јединствена за све сесије и доступна је на:
https://cutt.ly/2l376dI


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести