Специјални програм истраживања

Фонд за науку Републике Србије отворио је Јавни позив за подношење предлога научноистраживачких пројеката у оквиру Специјалног програма истраживања COVID-19. Програм има за циљ финансирање пројеката који ће допринети ефикасном научном одговору на COVID-19 пандемију изазвану SARS-CoV-2 вирусом и омогућити бољу спремност и реаговање друштва на ову пандемију.

Програм је намењен истраживачима који су запослени у акредитованим НИО. Програм подржава  примењена научна истраживања, креирање интердисциплинарних и мултидисциплинарних тимова и конзорцијумско подношење пројеката. Пројекти у оквиру овог Програма се подносе на унапред задате теме у оквиру три групације научних области:
-(био)медицинске науке;
-(био)медицинско инжењерство и информационе технологије;
-економска, социолошка, психолошка истраживања и управљање сложеним системима.

Према трајању пројеката, Програмом су предвиђене три категорије пројеката: краткорочни пројекти  (до 12 месеци), средњерочни пројекти (од 12 до 18 месеци), дугорочни пројекти (до 36 месеци). Укупан буџет Програма је 2.000.000 евра.  Највећи буџет појединачног пројекта је 200.000 евра.

Пријаве пројеката на овај јавни позив подносе се искључиво у електронској форми до 10.06.2020. године, попуњавањем пројектне пријаве преко портала за еУправу Републике Србије:  https://www.euprava.gov.rs.

Све информације о Програму и потребној конкурсној документацији могу се наћи на http://fondzanauku.gov.rs/poziv/2020/05/covid19/

Контакт адреса за све информације је covid19{at}fondzanauku.gov.rs.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести