Додељена награда "Award Inovative Practice 2020" Друштву математичара Србије за пројекат "Завршни испит – платформа за равноправно укључивање ученика у образовни процес"

Друштво математичара Србије награђено је на светском такмичењу Zero Project 2020, у организацији ESSL фондације и Уједињених нација у Бечу, за иновативни пројекат „Завршни испит – платформа за равноправно укључивање ученика у образовни процес”.

На међународној конференцији Zero Project Conference 2020 представљен је пројекат и уручена награда Друштву математичара Србије. Конференција се одржава једном годишње у Бечком интернационалном центру. Овогодишња тема конференције, која је окупила стручњаке из целог света, била је образовање. На конференцији је учествовало више од 800 људи из око 80 земаља.

Образовна платформа „Завршни испит“ садржи задатке из математике и српског језика – намењене ученицима који се припремају за полагање завршног испита. Посебно прилагођени задаци пружају могућност ученицима обухваћеним инклузијом да користе дигиталне технологије и унапреде своје знање. Платформа је бесплатна и јавно доступна. Њеним коришћењем ученици могу остварити самосталност у раду и припремити се за успешан наставак школовања.

Платформа је резултат пројекта „Завршни испит – платформа за равноправно укључивање ученика у образовни процес”, Друштва математичара Србије, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Математичког факултета Универзитета у Београду и ГеоГребра центра у Београду. Руководилац награђеног пројекта био је проф. др Мирослав Марић, професор на Математичком факултету Универзитета у Београду.

Више о такмичењу и конференцији можете сазнати овде.





Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести