10th Mathematical Physics Meeting: School and Conference on Modern Mathematical Physics, 9-14. septembar 2019.

Међународни научни скуп "10th Mathematical Physics Meeting: School and Conference on Modern Mathematical Physics - MPHYS10" биће одржан од 9. до 14. септембра 2019. године у Београду. Главни организатор је Институт за физику у Београду, а Математички факултет је један од суорганизатора скупа. Скуп покрива широк спектар тема, пре свега теме оријентисане ка новим доприносима у космологији, класичној и квантној гравитацији, квантној теорији поља, теорији струна и остале теме из савремене математичке физике. Многа од предавања у већој или мањој мери садрже геометрију.

Овај скуп је 10. по реду и тиме јубиларни. На скупу учествује већи број светски познатих предавача, међу којима је и проф. Алексеј Старобински, један од водећих научника за космологију ране Васионе и овогодишњи добитник ICTP Диракове медаље за доприносе космологији и теорији инфлације.

Свечано отварање и први дан одржавања скупа биће у понедељак, 9. септембра, од 10 часова, у великој сали САНУ. Почев од другог дана скупа, предавања ће се одржавати у сали на 1. спрату МИ САНУ.

Детаљне информације о MPHYS10 скупу може се наћи на страници http://www.mphys10.ipb.ac.rs, где се налази и детаљан програм предавања.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести