Интердисциплинарна Пета NoR-CEL конференција, 25-27. август 2020, Универзитет Сент Ендрјус, Шкотска

Интердисциплинарна Пета NoR-CEL конференција, под називом "How did it all begin?", биће одржана од 25-27. августа 2020. на Универзитету Сент Ендрјус у Шкотској (http://www.nor-cel.com/2020-conference-.html).

Проучавање основа настанка и еволуције живота захтева интердисциплинарни приступ, тако да поред физике, хемије и биологије мора бити укључен и низ других наука. Постоји извесно ослањање на астробиологију, али део одговора могу дати научници који нису нужно укључени у ову област, на пример, научници који раде на медицинској вирологији, еколошким студијама, свемирским истраживањима палеонтологији, као и они који долазе из математичких или филозофских дисциплина.

Тренутно се развијају свемирски телескопи и нанотехнологије помоћу којих се очекују открића биосигнатура живота изван нашег Сунчевог система, па чак и наше Галаксије у релативно скорој будућности. Пета NoR-CEL конференција је још једна прилика за обједињавање знања о овом важном питању путем научних излагања, дискусија и дебата.

Постер конференције 


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести