Новине у начину пријаве на Еразмус + пројекте мобилности

Отворен је нови циклус пријаве на Еразмус + пројекте мобилности у којем је процедура пријаве предлога пројеката од стране Универзитета у Београду измењена, имајући у виду да је Република Србија добила статус програмске земље у Еразмус + програму, а Универзитет у Београду добио Еразмус повељу за високо образовање. Ове промене омогућавају Универзитету у Београду да:

- самостално подноси пријаве за сарадњу са високошколским институцијама из програмских земаља (све земље Европске уније, Македонија, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Турска) у оквиру кључне акције 103 (КА103)

- самостално подноси пријаве за сарадњу са високошколским институцијама из партнерских земаља (земље из региона и других делова света) у оквиру кључне акције 107 (КА107).

Универзитет у Београду је значајно променио процедуру за подношење пријава од стране факултета/института за мобилности у оквиру КА103 и КА107. Процедура је сада следећа.

Чланице Универзитета у Београду (факултети/институти) подносе пријаве за пројекте мобилности у оквиру Еразмус + КА103 и КА107 искључиво електронским путем, преко MobiOn платформе и са званичног налога ЕСПБ координатора сваке чланице, попуњавањем пријавних формулара. Пријаве за сарадњу у оквиру КА103 и КА107 подносе се одвојено одабиром одговарајуће опције на платформи MobiOn.

Пријавни формулари биће доступни на MobiOn платформи у периоду од 10. децембра 2018. године до 10. јануара 2019. године у 13 часова. По истеку рока за подношење пријава, накнадне измене и допуне у пријави неће бити могуће.

Након подношења електронске пријаве, потребно је на адресу Универзитета у Београду послати писмо подршке са потписом декана/директора институције. Текст писма подршке аутоматски ће бити генерисан на MobiOn платформи на основу унетих података.

Пожељно је да предложени партнери буду високошколске институције из иностранства са којима већ постоје чврсти контакти на основу претходне успешне сарадње у оквиру мобилности или заједничких пројеката. Укупан број добијених мобилности биће познат након објављивања резултата конкурса од стране Националне Еразмус канцеларије.

Како је пријава пројеката централизована, тј. све пријаве са факултета иду искључиво преко налога ЕСПБ координатора факултета, моле се колеге које планирају да пријаве пројекат размене у оквиру Еразмус + КА103 или КА107 да нам се јаве (dilic@matf.bg.ac.rs, zoricast@matf.bg.ac.rs).

Мобилности уговорене важећим споразумима за 2017-2019. и за 2018-2020. годину спроводиће се паралелно са активностима уговореним у оквиру новог статуса, а најкасније до 31. јула 2020. године, у складу са одредбама сваког појединачног споразума.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести