Озваничена сарадња Универзитета Ђао Тонг из Шангаја са Универзитетом у Београду у области математике, физике, пољопривреде и менаџмента

Споразум о сарадњи између Универзитета Ђао Тонг из Шангаја са Универзитетом у Београду, Новом саду и Нишу потписан је 4. децембра 2018. у Српској академији наука и уметности.

Универзитет Ђао Тонг у Шангају, основан 1896. године, један је од најпрестижнијих у Народној Републици Кини и високо је позициониран на светским ранг листама универзитета. Овај универзитет спроводи академске програме и на енглеском језику.

Потписани споразум успоставља институционалне оквире за спровођење обостране академске и научне размене између универзитета потписника, а уз финансијску и организациону подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Ђао Тонг Универзитета.

Универзитет Ђао Тонг ће размењивати студенте у трајању до једног семестра са универзитетима у Београду, Новом Саду и Нишу. Обострана размена ће се пре свега односити на студијске програме основних студија из области математике, физике, пољопривреде и менаџмента, уз могућност проширивања сарадње и на друге академске области у будућности.

Размене студената спроводиће се у склопу програма академске мобилности, у оквиру кога ће се вршити и признавање бодова стечених током мобилности. Споразумом је предвиђено и обострано финансирање трошкове исхране и смештаја студената који ће бити на размени у Србији и Кини.

http://www.mpn.gov.rs/ozvanicena-saradnja-univerziteta-u-beogradu-nisu-i-novom-sadu-sa-univerzitetom-djao-tong-iz-sangaja/


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести