Потписан СПОРАЗУМ О САРАДЊИ Математичког факултета Универзитета у Београду и Природно-математичког факултета Универзитета Црне Горе

Декан Математичког факултета Универзитета у Београду, проф. др Миодраг Матељевић, и декан Природно-математичког факултета Универзитета Црне Горе, проф. др Предраг Станишић, закључили су Споразум о сарадњи.


Главни елементи споразума су:

I
Образовне институције ће обављати сарадњу у размени информација о укупном наставном плану и програму школовања. Сарадња обухвата и размену кадрова, научних публикација, методске грађе, специјалне литературе и других докумената којима ће се континуирано обавештавати о достигнућима образовне установе.

II
Образовне институције ће заједнички радити на развоју и побољшању теорије и праксе у области природно-математичких наука.

У циљу извођења наставе предавања, давања консултација, остваривања заједничког истраживања и методичког рада образовне институције ће позивати стручњаке обе стране да учествују у раду.

III
Образовне институције могу заједнички припремити програме и пројекте у којима учествују а могу учествовати и у мултилатералним програмима.

IV

Специфичне појединачне обавезе у области истраживања, размене наставног кадра и научних радника, као и услови под којима се реализују ове активности, образовне институције извршавају закључивањем анекса овог уговора, којим ће дефинисати реализацију неког облика наставно-научне сарадње и ближе одредити међусобна права и обавезе.

V
Евентуалне неспоразуме по овом Споразуму образовне институције се обавезују решавати договором, а у случају да договор није могућ, утврђује се надлежност суда у Подгорици.

VI
Споразум ступа на снагу даном потписивања и важи за период од пет година. Садржај овог Споразума може се мењати ако се обе стране сложе. Све модификације и измене морају бити у писаној форми.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести