Istraživačka praksa za studente na Matematičkom institutu SANU, rok za prijavu 30. jun 2021.

I ovog leta Matematički institut SANU organizuje istraživačku praksu za studente osnovnih, master i doktorskih studija. Mentori su i ovoga puta za studente osmislili zanimljive teme iz oblasti matematike, mehanike i računarskih nauka.

Osnovni cilj Istraživačke prakse je uvođenje mladih u načni rad i mentorski rad naših saradnika sa njima. Jasno je da su za ovaj vid rada potrebni preduslovi dobrog predznanja, motivisanosti i tehničkih sposobnosti studenata, pa će MISANU izvršiti selekciju kandidata na osnovu:

1. Prijave, uspeha na takmičenjima i studijama, biografije i motivacionog pisma studenata koji se prijavljuju za jedan ili više ponuđenih programa,

2. Intervjua i mišljenja mentora tj. našeg saradnika koji će voditi ponuđeni program koji je student odabrao.

Posebno, za studente koji su stipendisti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za talentovane učenike i posebno uspešne studente, koji su već prepoznati kvalitetni kandidati za buduće istraživače u NIO u Srbiji, dovoljna je samo prijava za neki od ponuđenih programa da bi bili primljeni na Istraživačku praksu.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave tako što će popuniti prijavni obrazac do 30. juna 2021, koji se nalazi na linku:
https://forms.gle/YV3A5bg1npdXrpUz6

U samom obrascu ćete pronaći nazive i kratak opis svih tema, kao i informaciju ko su mentori svake od njih. Maksimalan broj tema na koje se student može prijaviti je tri, a na praksi može učestovati samo na jednoj.

Matematički institut SANU ima dugodišnje iskustvo u promociji matematičkih i računarskih nauka i bez sumnje ima lidersku poziciju u ovoj sferi ne samo u Srbiji, već i u regionu. Sva predavanja i seminari, pa tako i kursevi realizovani tokom studentske prakse biće javni, a moći će i da se pogledaju na veb platformi miteam.mi.sanu.ac.rs/.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.