Svetosavska nagrada dodeljena profesoru Miroslavu Mariću

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodelilo je Svetosavsku nagradu prof. dr Miroslavu Mariću, profesoru na Katedri za računarstvo i informatiku Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za ukupan doprinos obrazovanju na svim nivoima i razvoju naučno-istraživačkog rada. Prof. Miroslav Marić je rukovodilac radne grupe za obrazovni softver na Matematičkom fakultetu za razvoj nastavnih materijala za učenje na daljinu. Ovi materijali predloženi su od strane ZUOV-a i MPNTR-a kao nastavni materijal za pripremu završnog i prijemnog ispita i kao onlajn resurs za kodiranje i programiranje. Autor je univerzitetskog udžbenika i više od 117 naučnih i stručnih publikacija iz oblasti veštačke inteligencije, obrazovnog softvera, operativnih sistema i dr.

Na ovaj način priznanje je odato i Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koji podržava savremene trendove u obrazovanju, a Miroslav Marić svojim trudom i zalaganjem sveobuhvatno i predano doprinosi ugledu Matematičkog fakulteta u domaćim i međunarodnim okvirima.

Čestitamo našem kolegi prof. dr Miroslavu Mariću na ovoj prestižnoj nagradi!

Gostovanje prof. dr Miroslava Marića u specijalnoj emisiji „Stopama Svetog Save“ koja je emitovana u sredu, 27. januara 2021. godine na Radio-televiziji Srbije, možete pogledati na:
https://youtu.be/yXaD45z-Xck?t=2671

Više o Svetosavskoj nagradi može se videti na stranici:
http://www.mpn.gov.rs/ministar-ruzic-urucio-svetosavske-nagrade/



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.