Dodeljena nagrada "Award Inovative Practice 2020" Društvu matematičara Srbije za projekat "Završni ispit – platforma za ravnopravno uključivanje učenika u obrazovni proces"

Društvo matematičara Srbije nagrađeno je na svetskom takmičenju Zero Project 2020, u organizaciji ESSL fondacije i Ujedinjenih nacija u Beču, za inovativni projekat „Završni ispit – platforma za ravnopravno uključivanje učenika u obrazovni proces”.

Na međunarodnoj konferenciji Zero Project Conference 2020 predstavljen je projekat i uručena nagrada Društvu matematičara Srbije. Konferencija se održava jednom godišnje u Bečkom internacionalnom centru. Ovogodišnja tema konferencije, koja je okupila stručnjake iz celog sveta, bila je obrazovanje. Na konferenciji je učestvovalo više od 800 ljudi iz oko 80 zemalja.

Obrazovna platforma „Završni ispit“ sadrži zadatke iz matematike i srpskog jezika – namenjene učenicima koji se pripremaju za polaganje završnog ispita. Posebno prilagođeni zadaci pružaju mogućnost učenicima obuhvaćenim inkluzijom da koriste digitalne tehnologije i unaprede svoje znanje. Platforma je besplatna i javno dostupna. Njenim korišćenjem učenici mogu ostvariti samostalnost u radu i pripremiti se za uspešan nastavak školovanja.

Platforma je rezultat projekta „Završni ispit – platforma za ravnopravno uključivanje učenika u obrazovni proces”, Društva matematičara Srbije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i GeoGrebra centra u Beogradu. Rukovodilac nagrađenog projekta bio je prof. dr Miroslav Marić, profesor na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Više o takmičenju i konferenciji možete saznati ovde.






Nažalost nije moguće ostaviti komentar.