Finale 'Imagine Cup' takmičenja za 2010.

Takmičenje 'Imagine Cup' predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama,  koje se organizuje od 2003. godine i u kojem učestvuje na stotine hiljada studenata širom sveta.

Studenti se takmiče u ukupno pet kategorija, od kojih je dizajn softvera najprestižnija. Za najveće svetsko studentsko takmičenje u razvoju softvera  ove godine se prijavilo 640 studenata iz cele Srbije.

Članovi ALT tima učestvovali su u finalu 'Imagine Cup' takmičenja za 2010. koje je  održano u petak, 30. aprila sa početkom u 10 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu.  Ekipu su činila tri  studenta Matematičkog fakulteta - dva člana ekipe, Aleksandar Ðenić i Ivan Pavlović i mentor Miloš Ðurić, student ETF-a, Nikola Marković, i studenkinja FON-a, Bjanka Milićević.

ALT tim se predstavio projektom   '3Rs Network', a u finalu u izuzetno jakoj konkurenciji ostvario je veliki uspeh osvojivši treće mesto.
Projekat će biti predstavljen u okviru simpozijuma “MATEMATIKA I PRIMENE - osvrt 30 godina unazad“.

Tema ovogodišnjeg takmičenja, osmog po redu, vođena je vizijom sveta u  kojem tehnologija pomaže u rešavanju najtežih problema današnjice, a najveće probleme  modernog sveta definisale su Ujedinjene Nacije kao Milenijumske ciljeve razvoja.

Nacionalna finala u najprestižnijoj kategoriji „Dizajn softvera“ održavaju se lokalno u više od 60 zemalja,  dok se pobednici u ostalim kategorijama biraju putem Interneta.
 
Čestitamo ekipi ALT tima, čiji mentor je bio prošlogodišnji član ekipe Matematičkog fakulteta, Miloš Ðurić.

Želimo im da i u budućnosti  nastave sa ređanjem uspeha!



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)