Program nacionalnih stipendija -Za žene u nauci-, prijave do 31. marta 2018.

Program Nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“ u Srbiji, kao deo istoimenog međunarodnog programa, pokrenut je 2010. godine, u partnerstvu Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO, Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj i kompanije L’Oréal Balkan. Od tada se svake godine dodeljuju tri stipendije u vrednosti od po pet hiljada evra, kao vid podrške mladim, talentovanim i posvećenim ženama da unaprede svoj naučnoistraživački rad i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji.

Novi konkurs je u toku i traje do 31. marta 2018. godine.

Kako konkurisati za nacionalne stipendije "Za žene u nauci"

U sklopu novog ciklusa ovog programa u našoj zemlji ponovo će biti dodeljene tri stipendije, svaka u iznosu od 5 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Osnovane 1998. godine, L`ORÉAL-UNESCO nagrade "Za žene u nauci", predstavljaju prvu međunarodnu nagradu posvećenu ženama naučnicima širom sveta. Cilj Nagrada "Za žene u nauci" je promovisanje izuzetnih žena istraživača koje su doprinele razvoju nauke u svetu, odavanje priznanja njihovom naučnom radu i velikim dostignućima. Svake godine, na osnovu nominacija naučnika iz čitavog sveta, žiri sastavljen od najeminentnijih članova međunarodne naučne  zajednice, dodeljuje pet L`Oréal-UNESCO nagrada, po jednu za naučnicu sa svakog kontinenta.
Laureatkinje predstavljaju uzore budućim generacijama i podstiču mlade žene širom sveta da slede njihov primer.

http://www.zeneunauci.co.rs/index.html



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.