Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 6. jun 2017.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 6. juna 2017. u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14:15 časova.

Predavač: Jelena Šuh, Fakultet organizacionih nauka

Naslov predavanja: INFRASTRUKTURA ZA E-OBRAZOVANjE ZASNOVANA NA SOFTVERSKI DEFINISANIM MREŽAMA

Apstrakt:

Predmet istraživanja je razvoj modela infrastrukture za e-obrazovanje, koji je zasnovan na konceptu i tehnologijama softverski definisanih mreža (SDN), kao i razvoj obrazovnog modula za učenje softverski definisanih mreža. Predstavljena je struktura predloženog modela koji obuhvata elemente infrastrukture i arhitekture i mogućnosti integracije infrastrukture sa obrazovnim servisima. Opisan je proces projektovanja cloud infrastrukture zasnovane na konceptu SDN, kao i modeliranja ključnih indikatora performansi obrazovne infrastrukture. Imajući na umu važnost edukacije u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, predstavljen je i proces projektovanja obrazovnog modula za učenje softverski definisanih mreža korišćenjem razvijene infrastrukture.

Evaluacija modela je izvršena u Laboratoriji za elektronsko poslovanje Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Rezultati pokazuju da predloženi model unapredjuje proces učenja u oblasti softverski definisanih mreža. Model se može na jednostavan način prilagoditi i primeniti u procesu edukacije u različitim oblastima, a posebno je pogodan za edukaciju u oblasti novih informaciono-komunikacionih tehnologija.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.