Poseta kompanije PwC Matematičkom fakultetu, 27.04.2017.

PwC (PricewaterhouseCoopers) Srbija: Uloga matematičara i informatičara u revizorskim poslovima

Predavači: Branko Subotić, Ana Lapčević, Katarina Sokić i Jelena Ljuboja

Četvrtak 27.04.2017.
17:00 - 18:00
Sala 844/V

Apstrakt:
U današnjem poslovnom svetu IT sistemi i sistemi finansijskog izveštavanja postaju sve složeniji i organizacije se sve više oslanjaju na informacije koje se generišu putem tih sistema i procesa. Osim pomenutog, nova zakonska regulativa u velikom broju zemalja se sve više bavi internim kontrolama te često zahteva nezavisno, objektivno uveravanje u pogledu njihove efikasnosti. Projekat,  dokumentacija i funkcionisanje sistema internih kontrola ključni su za potrebe obezbeđivanja tačnosti i pravovremenosti informacija koje se koriste u procesu finansijskog izveštavanja i upravljačkog  odlučivanja. Konsultanti u IT reviziji pružaju klijentima uveravanje da su njihovi sistemi, procesi i procedure upravljanja rizicima uspešni u uslovima dobro kontrolisanog okruženja od strane preduzeća.

Studenti će imati priliku da saznaju šta IT i revizija aktuarskih obračuna podrazumevaju i kako izgledaju procesi i metodologija koja se koristi u PwC-u.

Saradnici u IT reviziji i aktuarstvu, Branko Subotić, Ana Lapčević, Katarina Sokić i Jelena Ljuboja, približiće publici kako izgleda raditi u ovom sektoru. Osim toga, zainteresovani će imati priliku da se informišu o procesu selekcije i načinu na koji mogu da se prijave za otvorene pozicije.

Predavanje će biti održano u duhu otvorene diskusije i razgovora sa studentima, a težnja je da se u toku razgovora posebno obrati pažnja na sledeće oblasti:

- Uloga matematičara i statističara u reviziji
- Primeri iz prakse revizorskih analiza nad velikim obimom podataka (Big Data)
- Iskustva revizora iz praktikantskog aspekta i svakodnevnog poslovanja
- Selekcija kandidata i organizacija prakse

Tema predavanja je uloga matematičara i informatičara u revizorskim poslovima, tako da je prezentacija prvenstveno namenjena studentima završnih godina na modulu Statistika, aktuarska i finansijska matematika, kao i studentima Računarstva i Teorijske matematike.

Prezentacija ima za cilj da studente upozna sa načinom na koji je organizovana praksa u sektoru IT revizije i aktuarstva.

Kompanija PricewaterhouseCoopers je deo takozvane “velike četvorke“ revizorskih kuća i jedna od najvećih kompanija u pružanju usluga revizije, poresko-savetodavnih i poslovno-savetodavnih usluga. Na teritoriji Srbije PwC trenutno zapošljava blizu 200 domaćih i inostranih stručnjaka, a misija kompanije je da privuku mlade i ambiciozne studente i diplomce koji žele da se profesionalno razvijaju u oblastima revizije i poslovnog savetovanja.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.