Mogućnosti za saradnju sa Siti Univerzitetom u Hongkongu i Univerzitetom Primorska iz Slovenije

Mogućnosti za saradnju sa  Siti Univerzitetom, Hongkong

Univerzitet u Beogradu je nedavno potpisao sporazum o saradnji sa Siti Univerzitetom iz Honkonga (http://www.cityu.edu.hk/). Sporazum predviđa razmenu istraživača, nastavnog osoblja, studenata, zajedničke istraživačke projekte, kao i druge vidove saradnje u okviru oblasti od zajedničkog interesa.

Kolege iz Hongonga su izrazile spremnost da ponude određeni broj stipendija studentima doktorskih studija koji bi deo istraživanja obavili na Siti Univerzitetu, kao i da ulože sredstva u projekte koje bi zajednički realizovali profesori i istraživači sa Univerziteta u Beogradu i Siti Univerziteta u Honkongu.

Informacije o programima za studente doktorskih studija su dostupne na:
http://www.cityu.edu.hk/pg/201617/catalogue/catalogue_R.htm?page=R/R_programme_index.htm

Do 20. novembra 2016. trebalo bi dostaviti Rektoratu kratke predloge projekata koji bi mogli biti realizovani, odnosno teme i oblasti potencijalne saradnje, i imena i kratke biografije studenata doktorskih studija koji su zainteresovani da deo istraživanja obave na Siti Univerzitetu.

Molimo zainteresovane kolege da gore navedene predloge pošalju mejlom najkasnije do 16. novembra na adrese zoricast[at]matf.bg.ac.rs i dilic[at]matf.bg.ac.rs, a objedinjeni predlozi će zatim biti prosleđeni Rektoratu.

Mogućnosti za saradnju sa Univerzitetom Primorska, Slovenija

Nedavno je u poseti Univerziteta u Beogradu boravila delegacija sa Univerziteta Primorska, Kopar, Slovenija (https://www.upr.si/sl/) u cilju uspostavljanja saradnje sa Univerzitetom u Beogradu. Članovi delegacije, Dragan Marušić, rektor Univerziteta Primorska i Klavdija Kuntar, dekanica Fakulteta za matematiku, prirodne nauke i informacione tehnologije (Faculty of mathematics, natural sciences and information technologies - FAMNIT, http://www.famnit.upr.si/en) posetili su Matematički fakultet i tom prilikom su izrazili zainteresovanost za saradnju sa našim fakultetom u oblasti matematike i informacionih tehnologija.

Kolege sa fakulteta FAMNIT su izrazile spremnost za razmenu nastavnika, studenata, zajedničke istraživačke projekte, organizaciju konferencija, radionica, letnjih škola i sličnih aktivnosti u oblastima od zajedničkog interesa, a koje bi bile finansirane iz evropskih i drugih fondova.

Fakultet FAMNIT Univerziteta Primorska biće domaćin Evropskog kongresa matematičara koji će biti održan u julu 2020. u Portorožu, Slovenija. http://www.8ecm.si/

Takođe, FAMNIT izdaje časopis Ars Mathematica Contemporanea: http://amc-journal.eu/index.php/amc koji se nalazi na Science Citation Index-Expanded (SCIE) listi i mogao bi biti interesantan nekim istraživačima.

Molimo zainteresovane kolege da predloge za saradnju sa FAMNIT fakultetom pošalju najkasnije do 20. novembra na adrese zoricast[at]matf.bg.ac.rs i dilic[at]matf.bg.ac.rs, a objedinjeni predlozi će zatim biti prosleđeni Rektoratu i kolegama sa FAMNIT-a.

Na kraju, skrećemo pažnju da je otvoren je poziv za razmenu studenata sa Univerzitom Primorska u okviru Erazmus+ KA1 programa. Za studente iz Srbije predviđeno je 1 mesto na fakultetu FAMNIT u trajanju od 5 meseci, nezavisno od nivoa studija.

Rok za prijavu je 10. novembar.

http://www.famnit.upr.si/en/cooperation/exchange/erasmus-students-incoming



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.