Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 1. novembar 2016.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 1. novembra 2016. u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14:15 časova.

Predavač: dr Lena Đorđević, Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu

Naslov predavanja: DETEKCIJA I ANALIZA GREŠAKA U IMPLEMENTACIJI DINAMIČKIH DISKRETNIH MODELA UPRAVLjANjA ZALIHAMA

Apstrakt: Diskretnim dinamičkim simulacionim spredšit modelom se, na verodostojan način, mogu predstaviti i rešavati problemi upravljanja zalihama sa kompleksnim matematičkim aparatima, i oni se, na taj način, mogu relativno jednostavno primeniti u realnim sistemima.

Osnovna tema ovog predavnja je pristup za obezbeđenje višeg kvaliteta dinamičkih diskretnih modela za upravljanje zalihama, razvijenih u spredšitovima. Pristup je namenjen detekciji i analizi grešaka u navedenim modelima i utvrđivanju njihovih uzroka na brz i efikasan način. Novorazvijeni pristup se zasniva na karakteristikama problema i načinu modeliranja,kao i metodama operacionih istraživanja, tehnikama razvijenim u oblasti informacionih sistema i spredšit inženjerstva.

Razvoj i evaluacija pristupa je realizovana nad spredšit modelom ekonomične količine naručivanja zaliha za više proizvoda sa ograničenim prostorom skladištenja.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.