Manifestacija M3, poseta učenika iz Čačka, 19.05.2016.

Klub matematičara Tehničke škole iz Čačka ove školske godine obrađuje Aktuarsku i finansijsku matematiku iako srednjoškolci ne izučavaju ovu temu na redovnoj nastavi.

U okviru posete Matematičkom fakultetu učenici će od naših profesora čuti nešto više o ovoj oblasti, a sa predstavnicima studenata razgovaraće o studiranju.

Kao deo manifestacije Maj mesec matematike gosti će obići i izložbu CPN-a Lica matematike u holu zgrade na Studentskom trgu 16, gde će imati priliku i da rešavaju različite zadatke na matematičkom stolu.

Ovogodišnji M3 predstavlja stvarna, živa lica matematike širom Srbije – deset najkreativnijih nastavnika i profesora matematike, izabranih na konkursu na kome je učestvovalo više od 200 nastavnika iz svih delova Republike.

Njihove dobre prakse, znanje i ljubav prema matematici koju dele sa svojim učenicima, tokom ovog maja biće dostupne svim ljubiteljima znanja i radoznalcima kroz radionice, akcije i različite poruke.

„Maj mesec matematike“ predstavlja i lica deset velikana koji su kroz istoriju gradili ovu nauku. Sa idejom da pokrene, zainteresuje, začudi i promeni, M3 će ovoga puta otkriti na desetine i stotine odraza najveće avanture koju je čovek ikada preduzeo otkako broji, računa i matematički posmatra svet – skriveno, uzbudljivo, istinsko lice matematike.

Tokom trajanja M3, svi zainteresovani posetioci imaće priliku da pogledaju izložbu Lica matematike i matematički velikani u holu Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ali i u pojedinim vozilima GSP-a. Takođe, deo programa biće održan u novootvorenim Naučnim klubovima širom Srbije.

http://elementarium.cpn.rs/u-centru/lica-matematike/



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.