Seminar Katedre za računarstvo i informatiku, 12. novembar 2015.

Naredni sastanak Seminara biće održan u četvrtak, 12. novembra 2015. u sali 718 Matematičkog  fakulteta sa početkom u 18 časova.

U okviru seminara Katedre, ovog četvrtka biće održana stručna tribina na temu prakse iz računarstva.

Predavač: Petar Veličković

Naslov predavanja: Prakse iz računarstva - prvi koraci profesionalca: prijave, intervjui i iskustva

Apstrakt: Prakse predstavljaju šemu koja je učinila budućim računarskim naučnicima (pogotovo programerima) vrlo olakšan ulaz na kompetitivno tržište poslova. One predstavljaju mogućnost da se, još tokom studija, na kratak period (2-3 meseca) studenti direktno uključe u rad kompanija koje ih interesuju, što uglavnom sa sobom donosi i sigurnu ponudu za posao po završetku.

Pored ovoga, prakse potencijalno nude i mnoge druge pogodnosti: kompetitivne uslove rada, prilike za putovanja u najveće svetske centre tehnologije, rad na (hard/soft)veru koji je kritičan za rad  kompanije, kao i generalno poboljšanje ličnih sposobnosti. Ovi koncepti možda deluju nedostižno nekim studentima iz Srbije. Ovim predavanjem želja je da se, pre svega, demistifikuje ceo proces: od procesa prijavljivanja, preko intervjua, sve do samog rada na praksama - i da se pokaže da naši studenti imaju sasvim dovoljna znanja za iste.

Oblasti o kojima će biti govora su razvoj softvera i testiranje (MDCS, Google), istraživački rad (University of Cambridge), hardversko programiranje za FPGA platforme (Altera), kao i funkcionalno  programiranje za razvoj softvera u finansijskom sektoru (Jane Street Capital).

O predavaču: Petar Veličković je završio Matematičku gimnaziju u Beogradu 2012. godine, a osnovne studije računarskih nauka na Univerzitetu Kembridž 2015. godine, sa trostrukom prvom klasom i bronzanom medaljom na ACM-ICPC NWERC studentskom takmičenju iz programiranja. Trenutno se bavi istraživačkim radom iz oblasti mašinskog učenja i bioinformatike, sa objavljenim radom u Oksfordskom časopisu Journal of Complex Networks.

Više informacija o seminaru može se naći na strani
http://computing.matf.bg.ac.rs



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.