Javni poziv Ministarstva za predlog projekata za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u subotu 15. avgusta 2015. godine uputilo je javni poziv svim zainteresovanim visokoškolskim ustanovama, naučnoistraživačkim organizacijama, drugim organizacijama i udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti obrazovanja ili nauke, da predlože projekte za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru.

Cilj javnog poziva je da se napravi lista prioritetnih projekata kako bi se u saradnji sa zajmodavcem - Evropskom investicionom bankom odredili novi projekti za finansiranje iz neiskorišćenih sredstava kredita ugovorenog 2010. godine, prethodno namenjenih za grupu projekata koji u proteklom periodu nisu realizovani i projekata koji zbog promenjenih tržišnih okolnosti zahtevaju reviziju. Javni poziv se odnosi na projekte za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru u Srbiji uključujući modernizaciju postojećih istraživačkih kapaciteta i infrastrukture, redefinisanje i formiranje novih naučnih ili obrazovnih centara, izgradnju smeštajnih objekata za studente i mlade naučnike, modernizaciju infrastrukture akademskih i obrazovnih institucija i usklađivanje potencijalnih prioriteta i potreba sa ugovorenim i realnim izvorima finansiranja.

Kompletnu prijavnu dokumentaciju učesnici dostavljaju poštom, preporučeno, sa naznakom: "Javni poziv za prikupljanje predloga projekata za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru", na adresu Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22-24, 11 000 Beograd, Odsek za investicije i investicione projekte.

Rok za podnošenje prijave i predloga projekata je 28 dana od dana objavljivanja poziva.

Više detalja o uslovima za prikupljanje predloga projekata za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru pogledati na linku:
http://www.mpn.gov.rs/konkursi-i-javni-pozivi/opsti/2038-javni-poziv-za-prikupljanje-predlogaprojekata-za-revitalizaciju-i-razvoj-istrazivanja-i-obrazovanja-u-javnom-sektor



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.