Predavanje u Institutu za nuklearne nauke

Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas na seminar na kojem će biti održana dva predavanja sa diskusijom:

"Kako povećati vidljivost istraživača i rezultata njihovih istraživanja?", Milica Ševkušić i "Citatni indeksi, kategorizacija časopisa i bibliometrijski indikatori" , Dr Dragana Stolić (detaljnije).

Jedan od veoma bitnih pokazatelja uticajnosti naučnog rada jeste citiranost. Pokazuje se da pored kvaliteta naučnog rada na citiranost veoma utiče i raspoloživost odnosno vidljivost publikacije na javnim servisima i pretraživačima. Na ovim predavanjima će biti reči o tome šta istraživači mogu, a šta neizostavno treba da urade kako se informacije koje o sebi plasiraju ne bi u potpunosti utopile u moru drugih informacija. Biće reči i o uslovima pod kojim istraživač može javno postaviti svoj naučni rad, a da ne bude u sukobu autorskim pravima, zatim o časopisima koji su suspendovani ili skinuti sa ISI liste, kriterijumima evaluacije koje objavljuje Thomson Reuters za časopise, o važnosti Hiršovog indeksa (h-index)  i sl. Seminaru će prisustvovati i bibliotekari iz Kobsona i Univerzitetske biblioteke, tako da će istraživači imati priliku za širu diskusiju.

Seminar se održava 2. juna 2015. sa početkom u 12č, u svečanoj sali Laboratorije za fizičku hemiju (050) u zgradi 25, bočni ulaz (blizu Biblioteke). Sažeci predavanja su dati u prilogu.

Do Instituta se stiže gradskim prevozom, autobus 307 polazi sa okretnice tramvaja br. 7 u  Ustaničkoj ulici. Siđe se kod crkve u selu Vinča, a odatle, 200 metara do Instituta - ulaz na Istočnu kapiju Instituta.

U povratku, u 15 časova Institutski autobusi voze do svih delova grada:

1.Novi Beograd (blok 45)
2.Slavija i Železnička stanica (preko Cvetkove pijace i Južnog bulevara)
3.Zemun
4.Banovo Brdo
5.Karaburma i Mirijevo
6.Voždovac i Braće Jerković
7.Centralni (Vukov spomenik, Terazije, Trg Republike, Dorćol)

Molim vas da mi potvrdite dolazak putem elektronske pošte i obavezno PONESITE LIČNU KARTU.


Srdačan pozdrav,

Branislav Đurašević,
Biblioteka INN "Vinča"
Mob. tel: 064 12 31 498
bdjuras@vinca.rs

Predrag Ujić
Komisija za naučnu tribinu INN "Vinča"



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.