Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 18. februar 2014.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 18. februara 2014, sa početkom u 14:15 časova u sali 301f, Matematičkog instituta SANU.

Predavač: Miloš Ljubojević, Javna ustanova Akademska i istraživačka mreža Republike Srpske, Banja Luka, Bosna i Hercegovina

Naslov predavanja: MODELOVANjE KVALITETA DOŽIVLjAJA LINEARNIH INTERNET VIDEO SADRŽAJA

Sadržaj: Tema istraživanja je modelovanje kvaliteta doživljaja linearnih Internet video sadržaja, usklađeno sa tehničko-tehnološkim i poslovnim zahtevima Internet video oglašavanja. Identifikovani su činioci koji utiču na efikasnost oglašavanja i percepciju konzumiranog sadržaja, i ispitivan je njihov uticaj na kvalitet doživljaja korisnika (Quality of Experience-QoE). U okviru istraživanja, predložena je nova metodologija za procenu kvaliteta doživljaja linearnih In-stream video oglasa. U skladu sa njom predložen je model za dizajniranje oglasa koji omogućuje optimalan odnos između nivoa kvaliteta doživljaja korisnika i plasiranja oglasa sa ciljem poboljšanja efikasnosti oglasne kampanje. Time je uveden pristup analize efikasnosti oglašavanja sa stanovišta poboljšanja kvaliteta doživljaja.



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)