Odbrana doktorske disertacije Zorice Dražić, 2.12.2014.

Odbrana doktorske disertacije Zorice Dražić "Modifikacije metode promenljivih okolina i njihove primene za rešavanje problema raspoređivanja prenosa datoteka", održaće se u utorak 2. decembra 2014. u 15 sati u sali 718.

detaljnije

Galerija znamenitih u Valjevu

U Valjevskoj gimnaziji postavljena je GALERIJA ZNAMENITIH koju čine velikani srpske kulture i nauke: Dositej, Vuk, Njegoš, Čika Ljuba, Mika Alas, Tesla, Josif Pančić, Milutin Milanković, Jovan Cvijić, Mihailo Pupin.

detaljnije

Učiti kineski kroz matematiku i matematiku kroz kineski

U okviru kursa kineskog jezika koji se održava ponedeljkom od 18 sati u sali 406 i četvrtkom od 19 sati u sali 843 biće održano i predavanje o učenju kineskog jezika kroz matematiku i obrnuto, u četvrtak 4. decembra u 19 sati u sali 706/IV.

Dobro nam došli!

detaljnije

Odeljenje za matematiku, 28. novembar 2014.

Naredni sastanak Seminara biće održan u petak, 28. novembra 2014. u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14 časova.

Predavač: Marija Milošević, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Nišu

Naslov predavanja: POREĐENjE NEKIH ANALITIČKIH I NUMERIČKIH METODA APROKSIMACIJE REŠENjA STOHASTIČKIH DIFERENCIJALNIH JEDNAČINA

Sadržaj: U okviru ovog predavanja biće predstavljeno nekoliko aproksimativnih metoda za rešavanje SDJ, i to analitička metoda koja se bazira na primeni Taylor-ovog razvoja, Euler-Maruyama i backward Euler-ova metoda. Navedene metode će biti uporedjene u skladu sa nekoliko kriterijuma, kao što su uslovi pod kojima odredjeno aproksimativno rešenje konvergira ka tačnom rešenju SDJ ili ima ista svojstva kao tačno rešenje, red konvergencije i mogućnost implementacije.

detaljnije

Seminar za geometriju, obrazovanje i vizuelizaciju sa primenama, 27. novembar 2014.

Naredni sastanak seminara biće održan u četvrtak, 27. novembra 2014. u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 17:15.

Predavač: Marko Stošić

Naslov predavanja: Dilogaritmi, hiperboličke zapremine, specijalne vrednosti L-funkcija i čvorovi (IV deo)

detaljnije

Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 25. novembar 2014.

Svečani sastanak Seminara biće održan u utorak, 25. novembra 2014. u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14:15 časova.

OKUPLjANjE JE POSVEĆENO PROFESORIMA VERI KOVAČEVIĆ-VUJČIĆ, SLOBODANU SIMIĆU I GRADIMIRU MILOVANOVIĆU

Rezime: Nakon sastanka biće organizovan koktel u biblioteci Instituta.

detaljnije

CGTA seminar, 25. novembar 2014.

Naredni sastanak CGTA seminara biće održan u utorak, 25. novembra 2014. od 14-16h u sali 844 Matematičkog fakulteta, V sprat.

Kreda Lutalica: Odabrana poglavlja topološke kombinatorike

Sadržaj: Sastanak je posvećen razgovoru o glavi 5 knjige Jiri Matousek, Using the Borsuk-Ulam Theorem, sa akcentom na graf kompleksima, teoriji indeksa i Sarkarijinoj nejednakosti.

detaljnije

Matematički fakultet na osmom Festivalu nauke

Najveći teleskopi pod nebeskom kapom

Festival nauke Beograd 2014 od 4. do 7. decembra

Svečano otvoren 8. Festival nauke

Epruvete i vansolarne planete

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Đorđija Vujadinovića, 21.11.2014.

 Odbrana doktorske disertacije Đorđija Vujadinovića pod nazivom "Ocjene norme integralnih operatora na prostorima Besova i Bloha" održaće se u petak 21.11.2014. u 12 sati u sali 706 na četvrtom spratu.

detaljnije

Matematički fakultet u SKC

U okviru ciklusa predstavljanja fakulteta u Studentskom kulturnom centru Matematički fakultet  Univerziteta u Beogradu predstaviće se u četvrtak 20. novembra u 18 sati u maloj sali.

detaljnije