Отворен нови конкурс за FORECAST програм размене 2011/2012.

World Learning Project наставља имплементацију FORECAST програма за размену студената под руководством USAID и у сарадњи са Канцеларијом за културу и медије Америчке амбасаде. Циљ програма и ове године је да се пошаље група студената на једногодишње академске студије у Америци (2011/12).

Захваљујући овом програму 30 студената из разних крајева Србије, са различитих факултета и студијских група, тренутно борави у Сједињеним Америчким Државама. Они похађају 20 америчких универзитета. Претходна генерација од 28 студената вратила се у мају из Сједињених Америчких Држава успешно савладавши академску годину и наставља своје студије на матичним факултетима. Будући да је у питању пуна стипендија која покрива све трошкове (путовање, смештај, исхрана, књиге, уписнина), програм је доступан студентима свих материјалних могућности и свих профила студирања. Једини изузетак су студенти чије се студијске групе у USA налазе у оквиру постдипломских студија.

Овде можете преузети детаље о FORECAST програму:

- информациону листу
- пријаву
- упутство за пријављивање.

До сада су два студента Математичког факултета узела учешће у FORECAST програму (Ђорђе Петковић, који је већ завршио једну годину студија у USA и Сенад Ибраимвоски, који се тренутно налази на Tennessee Tech University, USA). Њихове mail адресе су:

djpetkovic87@gmail.com и
ssibraimos42@tntech.edu, mi08247@alas.matf.bg.ac.rs,

уколико желите да добијете информације из прве руке.

Контакт особа за FORECAST програм на Математичком факултету је др Зорица Станимировић, zoricast@matf.bg.ac.rs.
Контакт особа за FORECAST програм у Србији је:

Снежана Мијатовић,
Program Manager
FORECAST
Краља Милана 4а/27
11000 Београд
+381 11 361 2462
+381 11 362 6092
+381 69 362 6092


Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести