FORECAST програм размене студената

Отворен конкурс FORECAST програма размене студената за једногодишње академске студије у Америци за школску 2010/2011. годину

World Learning Project наставља имплементацију FORECAST програма за размену студената под руководством УСAID и у сарадњи са Канцеларијом за културу и медије Америчке амбасаде. Циљ програма и ове године је да се пошаље група студената на једногодишње академске студије у Америци (2010/11).

Захваљујући овом програму, 28 студената из разних крајева Србије, са различитих факултета и студијских група, тренутно борави у Сједињеним Америчким Државама. Они похађају 16 америчких универзитета. Ово је ће бити четврта година FORECAST програма размене у Србији. Друга генерација од 36 студената вратила се у мају из Сједињених Америчких Држава успешно савладавши академску годину и наставља своје студије на матичним факултетима. Утисци које су студенти пренели су позитивни, склопљена су нова пријатељства, научено доста, добар део наше културе је представљен америчким и интернационалним студентима на US универзитетима.

Студенти добијају пуну стипендију која покрива све трошкове (путовање, смештај, исхрана, књиге, уписнина), а програм је доступан студентима свих материјалних могућности и свих профила студирања. Једини изузетак су студенти чије се студијске групе у Сједињеним Америчким Државама налазе у оквиру постдипломских студија (нпр.медицина, право и сл).

Овде се могу наћи детаљи о програму: информациона листа, упутство за пријављивање, као и сама пријава


Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести