СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА, 17. јун 2009.

Свечана додела диплома обавиће се у среду, 17.06.2009. са почетком у 13 сати у ВХА у приземљу зграде на Студентском тргу.Списак дипломираних, којима ће овом приликом бити додељене дипломе, можете погледати овде.

детаљније

Потписан СПОРАЗУМ О САРАДЊИ Математичког факултета Универзитета у Београду и Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву

22., 23. и 24. маја, у оквиру традиционалног научног скупа, поводом дана Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, на тему »Интердисциплинарност и јединство савремене науке«, ове године одржан је и математички скуп »Живот и дело академика Веселина Перића« . Осим професора факултета и института из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе, у раду скупа су учествовали и професори из Пољске, Бугарске и Хрватске, а у оквиру 10 секција представљено је 200 радова из различитих научних области.

детаљније

Финале Imagine cup такмичења за 2009.

Екипа Математичког факултета учествовала је у финалу Imagine cup такмичења за 2009. и освојила је 3. место. Овај успех вредан је пажње зато што су по први пут на овом такмичењу студенти МФ  учествовали као једна екипа у саставу: Милош Ђурић, Александар Картељ, Милош Краљ и Стефан Јанковић.

детаљније

Међународна година астрономије - 2009

На иницијативу Међународне астрономске уније, уз подршку UNESCO и Уједињених нација, 2009. година је проглашена за Међународну годину астрономије, чиме се обележава велики јубилеј - 400 година од првог астрономског посматрања Галилео Галилеја уз помоћ телескопа. И у нашој земљи овај светски догађај се званично обележава великим бројем активности. Више о томе пронађите на интернет страници Друштва астронома Србије http://www.das.org.rs/mga/index.htm.

детаљније

Распоред испита у јунском року

детаљније

Предавање у САНУ: Миодраг Матељевић, 60 година живота и 34 године рада у комплексној анализи, 29.5. 2009.

Предавање ће бити одржано у оквиру семинара ОДЕЉЕЊА ЗА МАТЕМАТИКУ, САНУ, у петак, 29.5. са почетком у 13:30  (сала 2).

детаљније

Математички факултет и IBM потписали споразум о сарадњи

Декан Математичког факултета, проф. др Миодраг Матељевић, и директор IBM Србија, Црна Гора и Македонија, Милош Ђурковић, потписали су у уторак, 19. маја 2009. године, петогодишњи споразум о сарадњи (Document of Understanding).

детаљније

Ноћ музеја 2009.

Шеста Ноћ музеја окупила је пола милиона посетилаца широм Србије, а Београд може да се похвали са 300.000 посета, колико је забележено и претходне године, када је манифестација оборила све рекорде.

детаљније

ОДЛУКА О ИЗМИРЕЊУ ФИНАНСИЈСКИХ ОБАВЕЗА СТУДЕНАТА

Руководство Факултета донело је одлуку према којој су студенти дужни да измире заостале финансијске обавезе у школској 2008/2009. години.

У супротном, студентима неће бити омогућена пријава испита за испитни рок ЈУН 2009.

Скенирану одлуку можете прочитати *овде*

детаљније

ПАКЕТ ПРОГРАМА OpenOfis НА СРПСКОМ И ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ

Саопштење поводом најновијег издања пакета OpenOffice.org
на српском и енглеском језику на веб страници пројекта

детаљнијеВести и дешавања


Активности на семинарима

све вести