Конкурс за истраживање и научну сарадњу између Србије и Француске из програма 'Павле Савић' за период 2018-2019.

Истраживачи из научно-истраживачких институција у Француској и Србији имају могућност конкурисања за билатерални пројекат у оквиру програма “Павле Савић" за период 2018-2019 године. Програм обухвата све научне области, укључујући и хуманистичке и друштвене науке.

Носиоци програма су Министарство просвете, науке и технолошког развоја у Србији и Министарство иностраних послова и међународног развоја и Министарство просвете, високог образовања и истраживања у Француској, а у сарадњи са Француским институтом у Србији.

Пројектни тимови обе стране конкуришу истовремено са предлогом пројекта. Апликација за пријаву пројеката доступна је на сајтовима:
-за истраживаче из Француске:
http://www.campusfrance.org рубрика “appel à candidatures
-за истраживаче из Србије:
http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/francuska

Више о условима конкурса може се наћи на странама:
http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/francuska/
http://www.institutfrancais.rs

Контакт у Француском институту: vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Рок за подношење предлога пројеката је 31. јул 2017.

детаљније

Отворени нови конкурси за размену студената, наставног и ненаставног особља у оквиру програма Еразмус+ КА1

Обавештавамо Вас да су управо отворени нови конкурси за размену студената, наставног и ненаставног особља у оквиру програма Еразмус+ КА1.

Кокурси су отворени од 14. јула 2017. до 20. октобра 2017. године, а односе се на боравак на неком од универзитета-партнера почевши од фебруара 2018. године. Препорука је да се боравак на универзитета-партнера планира у периоду од 1. марта 2018. до 31. јула 2018.

Сви отворени конкурси, неопходна документација и услови конкурса могу се наћи на платформи МОБИОН http://mobion.bg.ac.rs , у делу Отворени позиви.

Отворени позиви за студенте
http://mobion.bg.ac.rs/opencalls

Отворени позиви за наставно особље
http://mobion.bg.ac.rs/opencalls?mob=4

Отворени позиви за ненаставно особље
http://mobion.bg.ac.rs/opencalls?mob=6

Неопходно је да се кандидати придржавају рока за конкурисање, јер продужења рока неће бити. Напомињемо да професори факултета Универзитета у Београду конкуришу у оквиру Staff mobility for teaching, док ненаставно особље конкурише у оквиру Staff mobility for training. Сви кандидати треба да се пријаве на Мобион платформу где се и подноси неопходна домументација у електронском облику.

Информације о неопходној документацији за пријаву могу се наћи на страни
http://mobion.bg.ac.rs/howtoapply/requireddocuments
На истој страни може се наћи формулар за Learning agreement за студенте, Mobility agreement for teaching за наставно особље и Mobility agreement for training за ненаставно особље.

Студенти који намеравају да конкуришу за размену требало би да се јаве маилом кооординаторима за међународну сарадњу Математичког факултета, Драгани Илић (dilic[at]matf.bg.ac.rs) и Зорици Станимировић (zoricast[at]matf.bg.ac.rs). Колеге из редова наставног и ненаставног особља, које су заинтересоване за неки од конкурса, могу се такође обратити координаторима за помоћ и питања у вези са пријавом.

детаљније

Одбрана докторске дисертације Данијеле Симић, 08.08.2017.

Одбрана докторске дисертације Данијеле Симић „Формализација различитих модела геометрије и примене у верификацији аутоматских доказивача теорема“, биће одржана у уторак 08.08.2017. у 17 сати у сали 718.

детаљније

Одобрене мастер теме, ННВ 30.06.2017.

Списак тема одобрених на седници ННВ одржаној 30.06.2017.

детаљније

Одбрана докторске дисертације Мануеле Музика Диздаревић, 26.07.2017.

Одбрана докторске дисертације Мануеле Музика Диздаревић „Примена Гребнерових база на проблеме поплочавања“, биће одржана у среду 26.07.2017. у 17 сати у БИМ сали.

 

 

детаљније

Одбрана докторске дисертације Бобана Карапетровића, 24.07.2017.

Одбрана докторске дисертације Бобана Карапетровића „Оператор Хилбертове матрице и Либерин оператор на просторима холоморфних функција“, биће одржана у понедељак 24.07.2017. у 10 сати у сали 821.

детаљније

Одбрана докторске дисертације Мајде Смоле, 13.07.2017.

Одбрана докторске дисертације Мајде Смоле „Формирање супермасивних црних рупа и утицај судара галаксија на њихову еволуцију“, биће одржана у четвртак 13.07.2017. у 16 сати у сали 718.

детаљније

Дружење колектива Математичког факултета и колега у пензији, 30.06.2017.

Позивамо колектив нашег Факултета, као и уважене колегинице и колеге у пензији, на дружење уз вечеру у организацији Математичког факултета у ресторану Amphora, Булевар Николе Тесле бб, Нови Београд (код хотела Југославија) у петак 30.06.2017. године, у 20 часова.

http://www.restoranamphora.co.rs

Присуство потврдити мејлом на: jelena@matf.bg.ac.rs до четвртка 29. јуна до 12 сати, уз 'Subject': Вечера у ресторану Amphora

Срдачан поздрав до скорог виђења, Декански колегијум

детаљније

Почела предаја докумената за упис на Факултет, 21.06.2017.

Непосредно пријављивање кандидата и предаја докумената за упис на Факултет, након претходно обављеног електронског евидентирања, почело је данас 21. јуна и трајаће до петка 23. јуна, сваког дана од 9 до 15 сати, према распореду који се може погледати на сајту Упис 2017.

детаљније

Продужена пријава испита за ЈУН 2, 20.06.2017.

Пријава испита за ЈУН2 продужава се до 20.06. у поноћ и важи само за студенте који студирају по Статуту 2006 и акредитованим студијама (Болоња).

детаљнијеВести и дешавања


Активности на семинарима

све вести