ОДЛУКА О ИЗМИРЕЊУ ФИНАНСИЈСКИХ ОБАВЕЗА СТУДЕНАТА

Руководство Факултета донело је одлуку према којој су студенти дужни да измире заостале финансијске обавезе у школској 2008/2009. години.

У супротном, студентима неће бити омогућена пријава испита за испитни рок ЈУН 2009.

Скенирану одлуку можете прочитати *овде*

детаљније

ПАКЕТ ПРОГРАМА OpenOfis НА СРПСКОМ И ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ

Саопштење поводом најновијег издања пакета OpenOffice.org
на српском и енглеском језику на веб страници пројекта

детаљније

Потписан СПОРАЗУМ О САРАДЊИ Математичког факултета Универзитета у Београду и Природно-математичког факултета Универзитета Црне Горе

Декан Математичког факултета Универзитета у Београду, проф. др Миодраг Матељевић, и декан Природно-математичког факултета Универзитета Црне Горе, проф. др Предраг Станишић, закључили су Споразум о сарадњи.

детаљније

Српска математичарка опет међу најбољима

У четвртак, 02.04.2009. објављени су резултати "Vojtech Jarník International Mathematical Competition" одржаног на Универзитету Острава,
Чешка република.
Студенткиња смера Теоријска математика и примене, Маријана Смаилагић,
налази се на високом 11 месту у конкуренцији од 76 такмичара.

детаљније

Извештај са Међународног сајма образовања

Математички факултет се и ове године представио на 6. Међународном сајму образовања у хотелу Континентал, у периоду од четвртка, 12. марта, до суботе, 14. марта 2009. И овога пута наступили смо на заједничком станду Универзитета у Београдуа у хотелу Континентал, у периоду од четвртка, 12. марта, до суботе, 14. марта 2009. И овога пута наступили смо на заједничком станду Универзитета у Београду заједно са следецим факултетима:

детаљније

Међународни сајам образовања, од 12. до 14. марта 2009

Математички факултет ће и ове године наступити на 6. Међународном сајму образовања који се одржава од 12. до 14. марта 2009. године у хотелу Континентал.

детаљније

Пројекат "Буди Вип студент"

Пројекат подржавају Министарство за телекомуникације и информационо друштво, Универзитети, факултети и велики број
студентских организација. Вип мобиле у нову генерацију Вип студената инвестира 150.000 евра
 
Компанија Вип мобиле покренула је конкурс за другу генерацију учесника у јединственом пројекту друштвене корпоративнеодговорности “Буди Вип студент“, са циљем да поново инвестира у талентоване студенте који желе професионално да се усавршавају у индустрији телекомуникација. Право учешћа на конкурсу “Буди Вип студент”  имају редовни студенти завршних година основних студија Електротехни ког (Техни ког), Математи ког, Саобра ајног, Економског, Машинског и Факултета организационих наука Универзитета у Београду и сродних факултета државних Универзитета у  Нишу, Новом Саду и Крагујевцу, са просе ном оценом 8 и више и одли ним знањем енглеског језика и рада на ра унару.  

детаљније

Прослава рођендана Creative commons

Поводом шестог рођендана "Creative commons", у понедељак, 15. децембра на Математичком факултету у Београду, одрзаће се догађај посвећен слободном софтверу и слободној научној, образовној, уметничкој и медијској продукцији.

Поводом шестогодишњице постојања међународног пројекта "Creative Commons" и слободних правних стандарда размене научних, образовних, уметничких и медијских садржаја Creative Commons лиценци, које су, до сада, имплементиране у 50 националних правних система, одржаће се серија догађаја у различитим деловима света.

детаљнијеВести и дешавања


Активности на семинарима

све вести